Sabaaydi Thaise voetreflex massage

Wat is Sabaaydi massage?

beeldjes-vierkant

De betekenis van Sabaaydi is afgeleid van de naam Sawaaydi. Dit is de groet die men brengt in Thailand.De groet betekent: ik wens je geluk, gezondheid en een lang leven toe.

Sabaaydi Thaise voetreflex massage

thaise stokjes

Deze massage komt van oorsprong uit Thailand en is een effectieve, natuurgeneeskundige massagetherapie. Het is gebaseerd op voetreflexologie. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat zich ter hoogte van de voeten reflexzones bevinden die via energiebanen verbonden zijn met alle organen, klieren en overige lichaamsgebieden. Door de zones op de voet te masseren, worden tegelijkertijd de met deze zones corresponderende lichaamsgebieden geprikkeld.

DSC_1306 Als een orgaan of lichaamsdeel niet goed werkt, weerspiegelt zich dat in de voeten. De energiedoorstroming is niet goed meer en daardoor vermindert de doorbloeding en de lymfedoorstroming.

Tijdens de Thaise voetmassage wordt de doorbloeding en de lymfestroom geactiveerd. Afvalstoffen worden verwijderd, de organen en zenuwbanen gestimuleerd, maar bovenal geeft deze massage een weldadig gevoel van ontspanning.

Thaise voetreflex onderscheidt zich van onze Westerse methode door te werken met een massagestokje op de diverse zones van de voet. De massage start met het licht in masseren van het onderbeen en de voet met massageolie. Hierna wordt de voet voorbereidt op de eigenlijke reflexmassage met de Thaise opwarmtechniek. Deze bestaat uit diverse ontspanningsgrepen.

Vervolgens worden de verschillende zones met de daarbij behorende organen en reflexpunten met het massagestokje bewerkt. Nadat de behandeling van de voet is afgelopen, wordt ook nog het onderbeen gemasseerd. Na de massage wordt het onderbeen met een warme doek heerlijk geklopt en gewreven. Tot slot krijgt u een warm voeten compres.

thaise voetmassageDeze Thaise voetmassage geeft een diepe beleving van ontspanning. Doordat de voeten het verst van het hoofd vandaan liggen, haalt een voetmassage je letterlijk uit je hoofd, waardoor je je als herboren voelt. Bij mensen die niet (goed) kunnen slapen omdat ze teveel in hun hoofd zitten, kan een voetmassage een perfect slaapmiddel zijn.

De totale behandeling van beide benen/voeten duurt 60 min.

 

Bij de volgende contra-indicaties wordt er geen Thaise Voetreflexmassage gegeven:

  • hoge koorts / griep
  • infectieziekten
  • kanker, overleg met de behandelende arts
  • bij zwangerschap

 

 Sabaaydi Thais voetbad ritueelthais voetenbad

Heerlijk als opwarmer en ontspanning voorafgaand aan de Thaise voetreflexmassage.

Een Thais voetbad is een heerlijk ontspannend ritueel waarbij aan een warm voetenbad een Thais kruiden-builtje wordt toegevoegd. Dit kruiden-builtje is gevuld met negen geneeskrachtige kruiden. Hun diepe, geneeskrachtige werking heeft een reinigend effect op het lichaam en de organen.

Totale duur: 15 min.

voetenbaden-hout-zwart_1373_1

Een Thais voetbad ritueel heeft tot doel:

  •  ontspannen van lichaam en geest
  •  stimuleren van de bloedsomlo0p en doorstroming van energiebanen
  •  helpen te aarden
  •  verlichting brengen bij spierpijn en stijfheid

Terwijl de voeten heerlijk opwarmen, kan je lichaam alvast wennen aan de ontspannen sfeer. Een moment om bij jezelf te komen.

Vanzelfsprekend is het mogelijk iedere behandeling met dit ontspannend ritueel uit te breiden. Dit dan graag bij het maken van een afspraak vermelden.