Zwangerschapsmassage

Zwangerschapsmassage:  wordt NIET meer gegeven!

 

OMDAT DEZE MASSAGE TE BELASTEND IS VOOR MIJN EIGEN RUG, HEB IK BESLOTEN OM PER 1 MAART 2019 GEEN ZWANGERSCHAPSMASSAGES MEER TE GEVEN!

 

EEN FIJN ALTERNATIEF IS DE INDIASCHE HOOFDMASSAGE, ZIE ONDER HET KOPJE MASSAGES!

 

 

Even aandacht voor jezelf, lekker ontspannen, een heerlijke massage van rug, schouders/nek en hoofd waarbij u op uw rug kunt blijven liggen.

Zwangerschapsmassage-150x150Tijdens de zwangerschap gebeurt er in een relatief korte periode veel in het lichaam. De hormonen veranderen de
spieren en gewrichten, alles wordt losser en soepeler om ruimte voor het kind te maken en op de bevalling voor te bereiden. De veranderingen zorgen er meestal voor dat u sneller moe bent. Soms krijg men last van lichamelijke klachten als pijn in nek, rug en bekken. Het lichaam houdt vocht vast en het kan zijn dat u slecht slaapt. De zwangerschapsmassage helpt om deze klachten te verminderen.

De zwangerschapsmassage is een speciaal aangepaste massage techniek.

Effect van massage bij zwangerschap

DSC_0121
De zwangerschapsmassage werkt ontspannend, versoepelt de spieren en stimuleert de bloedcirculatie van moeder en kind. Het zorgt ervoor dat de ademhaling dieper wordt en het hoofd even helemaal tot rust komt.

Vanaf de vierde maand van de zwangerschap kunnen rugklachten en beenkrampen voorkomen. Massage verlicht die klachten. In de laatste periode van de zwangerschap past het lichaam zich in een korte tijd aan op de snel groeiende baby. Dit merkt u vaak aan bekken-, rug-, nek- en schouderproblemen. Zwangerschapsmassage kan ook die klachten helpen verlichten.

Hoe gaat de massage in z’n werk?

aqamakussen-(1)ED97CDD95D44Tijdens de gehele behandeling ligt u op uw rug op het zachte, gladde warmwaterkussen. De warmte van het kussen zorgt voor een extra diep ontspanningseffect. Het lichaam wordt geheel ondersteund, zoals in een waterbed, zodat u alleen de massage voelt en daardoor geen last van uw buik heeft en minder pijn zult voelen. Ik masseer u met geoliede handen en onderarmen.

Uw rug, schouders en hoofd krijgen een ontspannende massage. Niet alleen u, maar ook uw baby worden heel rustig van de zachte aangename bewegingen. De massage mag vanaf 15 weken gedurende de hele zwangerschap toegepast worden, zo vaak u wilt. Het is wel zo dat de effecten kunnen verschillen in de diverse periodes van de zwangerschap.