Indiasche Hoofdmassage

Indiasche Hoofdmassage

Een heerlijke massage waarbij schouders / nek en hoofd volop de aandacht krijgen en u volkomen kunt ontspannen. Geeft tevens verlichting of vermindering bij hoofdpijnklachten

Een Indiasche hoofdmassage is een massage waar het hoofd, de nek en de schouders aan bod komen. Het komt voort uit de Ayurveda: een oeroude Indiase geneeswijze, waarbij men er vanuit gaat dat de gezondheid van een mens afhankelijk is van het evenwicht tussen lichaam, ziel en geest. Ook bij de Indiasche hoofdmassage wordt gewerkt op de drie dosha’s, dit zijn de drie lichaamsprincipes bestaand uit:

  • Vata, de lange, slanke persoon. Hierbij hoort het element water.
  • Pitta, de atletische, actieve persoon. Hierbij hoort het element vuur.
  • Kapha, de zwaardere, bourgondische persoon. Hierbij hoort het element aarde.

De meeste mensen hebben kenmerken van twee dosha’s, waarbij één van de twee wat meer aanwezig is.

Nekmassage bij Massagepraktijk NijverdalVeel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. De blokkades opheffen door deze te masseren zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van de schouders wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. Bij de Indiasche hoofdmassage krijgen decolleté, bovenarmen, nek, schouders en het hele hoofd een speciale (drukpunt)massage.

Deze massage duurt een half uur en is er voor om de spanningen uit het hoofd te verwijderen en lichaam en geest in balans te brengen.

Een heerlijke massage om te geven en te krijgen!